Ingredientai

bulvių 800 g
miltų 100 g
kiaušinio 1 vnt.
ištirpdyto sviesto 2 v. š.
druskos 0.5 a. š.
grietinėlės (35 proc. riebumo) 500 ml
šalto arba karšto rūkymo šoninės 200 g
vidutinio dydžio svogūno 1 vnt.
susmulkintų šviežių krapų 1 sauja
druskos, juodųjų pipirų
Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai – mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais, svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalusios. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. Švilpikus taip pat nebūtina pjaustyti į rombelius, galite pjaustyti į norimos formos didesnius ar mažesnius gabalėlius.

Gaminimo eiga

1. Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
3. Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
4. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdytu sviestu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

Padažas: nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min).

Skanaus!

Orkaitėje kepti švilpikai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai