Ingredientai

TEŠLAI:
cukraus 130 g
miltų 180 g
druskos 0.5 a. š.
kepimo miltelių 1 a. š.
ĮDARUI:
kiaušinių tryniai 5 vnt.
grietinėlės 300 g
cukraus 70 g
pasiflorų tyrės 60 g
apelsinų likerio „Cointreau“ 20 ml
vanilinio cukraus su vanilės sėklomis 1 a. š.
šaldytų vyšnių 300 g
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pristato vidurio Prancūzijoje kilusį ir visame pasaulyje išpopuliarėjusį desertą – klafutį su vyšniomis. Šio deserto receptu dalijasi kulinarinė laida „Gardu Gardu“.

Gaminimo eiga

Į elektrinį smulkintuvą sudėti sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Po vieną sudėti kiaušinių trynius ir kaskart viską permalti. Tada suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės ir gautą tešlą sudėti į kepimo formą. Pirštais išlyginti tešlą ant dugno ir padaryti tokio paties storio bei 5 cm aukščio sienelę. Gautą pyrago pagrindą su visa kepimo forma įdėti į šaldiklį 5–10 minučių. Ant sustingusio pagrindo uždėti kepimo popierių ir ant jo pripilti kietų birių produktų: žirnių, pupelių ir pan. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Aukštame dubenyje kartu išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki vientisos masės. Neperplakti iki purumo. Supilti apelsinų likerį, pasiflorų tyrę, grietinėlę, įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti iki vientisos masės. Ant iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pagrindo sudėti atšildytas ir nusunktas vyšnias bei iš lėto, kad nesusidrumztų, supilti kiaušinių masę. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Iškepusį palikti pastovėti ir šiek tiek pravėsti. Išimti iš kepimo formos ir prieš patiekiant paviršių pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai