Ingredientai

Baklažano 0.5 vnt.
Shiitake grybų sauja
Jaunų smidrų sauja
Vandens 200 ml
Druskos žiupsnelis
Žaliosios kario pastos 0.5 v. š.
Porcijos: 4
Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas. Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais. Receptu dalijasi tinklaraštis „Soul Food“.

Gaminimo eiga

1. Išvirkite bolivinę balandą.

2. Gilioje keptuvėje (su lašeliu aliejaus) apkepinkite supjaustytą baklažaną, grybus, smidrus.

3. Daržovėms ir grybams suminkštėjus, berkite druską, pilkite vandenį, dėkite kario pastą, pilkite kokosų pieną. Ragaukite ir, jeigu reikia, papildomai įpilkite vandens ar kokosų pieno (skoniui sušvelninti).

4. Leiskite minutę viskam sušilti, suberkite pupeles.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai