Ingredientai
TEŠLAI:
majonezo
30
g
druskos
maltų juodųjų pipirų
ĮDARUI:
švelniai aštraus pomidorų padažo
100
g
baltos sumuštinių duonos
10
riekelės
PAPUOŠTI:
garstyčių daigų
Gaminimo eiga
Pagaminti tešlą: kiaušinius išplakti su majonezu, druska ir pipirais. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti kiaušinių masę ir paskirstyti po visą skardą. Dėti į orkaitę ir kepti 5–7 minutes. Iškepusį palikti atvėsti.
Paruošti užkandį: ant iškepusio omleto tepti pomidorų padažo, dėti vytinto kumpio juostelių ir susukti. Iš duonos išspausti apvalios formos paplotėlius ir ant viršaus uždėti supjaustytus omleto griežinėlius. Papuošti daigais.
Receptas – iš P. Strasevičiaus knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.
Atsiliepimai