Ingredientai

karštos kavos 500 ml
dideli džiovinti aitrieji pipirai (Ancho, Chipotle ar Poblano rūšies) 3 vnt.
česnako
raudonos, geltonos arba oranžinės paprikos (išimti sėklas ir supjaustyti gabalėliais) 3 vnt.
alyvuogių aliejaus
maltų kuminų 2 a. š.
maltų rūkytų paprikų 2 a. š.
džiovintų raudonėlių 1 a. š.
švieži lauro lapai 2 vnt.
rudojo cukranendrių cukraus 3 v. š.
grietinės (jei norite)
Rudenėjant taip ir norisi sotesnio ir neretai – aštresnio maisto. Ir tikriausiai pirma mintis, šaunanti į galvą tokiais atvejais, – jautienos troškinys. Taigi būtinai išbandykite firminį garsiojo kulinaro Jamie Oliverio receptą. Jautienos krūtininė šiam troškiniui suteiks ypatingos tekstūros ir ryškaus skonio.

Gaminimo eiga

  1. Kruopščiai išpjaustykite jautienos krūtininės riebalus, plėveles, o tada supjaustykite mėsą 2,5 cm gabalėliais.
  2. Užplikykite kavą ir kol karšta, kelioms minutėms pamerkite į ją džiovintas paprikas, kad išbrinktų.
  3. Nulupkite, susmulkinkite svogūnus, smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Išimkite iš paprikų skilteles, supjaustykite.
  4. Ant mažo kaitrumo viryklės keptuvėje aukštais kraštais pakaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite kuminus, paprikas, raudonėlį, svogūnus ir lauro lapus. 10 min. kepkite, kol suminkštės svogūnai.
  5. Iš pusės šviežių aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir jas supjaustykite. Kavoje pamirkytus aitriuosius pipirus supjaustykite, suberkite į masę su keptais svogūnais, ten pat suberkite smulkintas žalias aitriąsias paprikas, sudėkite cinamono lazdeles, suberkite smulkintas česnako skilteles, įberkite žiupsnį jūros druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir įpilkite kavos, kurioje mirko aitrieji pipirai. Viską kruopščiai išmaišykite, supilkite likusią kavą, sudėkite konservuotus pomidorus, juos sutrinkite, suberkite cukrų. Tada sudėkite mėsos gabalėlius, įberkite dar žiupsnį druskos, maltų juodųjų pipirų, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug 3 valandas, kartais pamaišydami.
  6. Po kelių valandų su dviem šakutėmis išskaidykite mėsos gabalėlius į mažas daleles. Tada sudėkite paprikų gabalėlius, suberkite konservuotas pupeles (be skysčio) ir be dangčio patroškinkite dar pusvalandį (kartais pamaišydami) arba kol mėsa bus visiškai minkšta.
  7. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos. Jeigu mėgstate aštriai, įpjaustykite daugiau aitriųjų pipirų.
  8. Uždėkite didelį šaukštą grietinės (jei norite) ir patiekite troškinį su virtais ryžiais, lavašu arba bulvėmis ir žaliomis salotomis, pagardintomis citrinos sultimis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai