Ingredientai

Ryžiai 100 g
Smulkinti konservuoti pomidorai 1 indelis
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Raudonoji paprika 1 vnt.
Dideli pievagrybiai 10 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Kietasis sūris 100 g
Malta saldžioji paprika šlakelis
Prieskoniniai čiobreliai pagal skonį
Druska pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Aliejus kepti
Porcijos: 8
Ruošiantis naujai darbo dienai planuoti būsimus pietus ir suktis virtuvėje mėgsta toli gražu ne visi, o ir suspėti kasdien pasigaminti naują patiekalą ne visuomet užtenka laiko. Nenorintiems kaskart pietauti restoranuose geriausia pietus iš anksto pasiruošti patiems. Net jei nemėgstate ar neturite laiko gaminti, nenusiminkite – išbandykite gardų ir lengvai paruošiamą ryžių ir vištienos pyragą, kurio užteks visos savaitės pietums.

Gaminimo eiga

1. Prieš pradėdami gaminti, iš šaldiklio išimkite šaldytą tešlą. Kol ji atšils, pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nedideliais gabalėliais susmulkinkite vištieną, papriką, pievagrybius, svogūną, česnako skilteles.

2. Aliejuje pakepinkite vištieną. Kai ji įgaus šviesią spalvą, į keptuvę suberkite visas daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės (apie 7 minutes). Tuomet į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite prieskoniais – druska, pipirais, malta saldžiąja paprika ir čiobreliais. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo.

3. Į keptuvę suberkite išvirtus ryžius, gerai išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes. Baigus troškintis, leiskite pravėsti.

4. Kepimo formos dugną išklokite keliais lakštais tešlos taip, kad liktų bent trijų centimetrų aukščio kraštelis. Ant tešlos supilkite ryžių ir vištienos masę, ją tolygiai paskirstykite, ant viršaus berkite tarkuotą kietąjį sūrį ir užklokite likusiais tešlos lakštais taip, kad nesimatytų įdaro. Pyrago viršų subadykite šakute, ištepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 minutėms arba kol pyragas įgaus auksinį atspalvį.

5. Ištraukę iš orkaitės, leiskite pyragui bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Skanaus!
www.lrt.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai