Sopa Azteca – tai labai įdomi, be galo skani ir labai paprastai paruošiama sriuba. Sopa Azteca pagaminti prireiks itin nedaug ingredientų, o tiems, kas negali nė dienos be mėsos, siūlau papildomai įdėti virtos ar keptos, suplėšytos ar susmulkintos vištienos ar kitos mėgstamos mėsos.

Ir dar truputį apie sriubos ingredientus. Panela sūrio skonis primena labai lengvo, minkšto ir puraus varškės sūrio skonį. Jei niekada nesate girdėję, matę ir valgę meksikietiško tipo sūrių, juos galite pakeisti minkštu varškės sūriu. Žinoma, naudojant varškės sūrį skonis nebus tas pats, bet panašumo tikrai yra. Taip pat, jei turite dvejonių, kas yra čili pasilla pipiras, neradus jo parduotuvėje, šį pipirą galima pakeisti kitu džiovintu neaštriu (arba aštriu, jei mėgstate) pipiru.

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje įkaitiname aliejų (~2 cm) ant aukštesnės vidutinės ugnies.

2. Tortilijas supjaustome ilgomis juostelėmis (~1 cm pločio).

3. Čili pipirus supjaustome labai plonomis juostelėmis, sėklytes išmetame.

4. Pusę tortilijų juostelių sudedame į įkaitintą aliejų ir kepame, kol tortilijos pasidaro traškios, tada sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Taip pat iškepame likusią dalį tortilijų.

5. Į tą patį aliejų sudedame supjaustytas čili pipiro juosteles, pakepiname ~10 sekundžių ir sudedame ant popierinio rankšluosčio.

6. Į kokteilinę sudedame pomidorus, nuluptą svogūną ir česnako skilteles, sutriname iki vientisos masės.

7. Karštame vandenyje ištirpdome vištienos sultinio kubelį.

8. Puode įkaitiname 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Ant puodo uždedame sietelį, į jį supilame sutrintus pomidorus ir triname šaukštu tol, kol sietelyje lieka tik pomidorų sėklytės ir odelės. Per sietelį taip pat supilame ir vištienos sultinį, dar patriname pomidorus, likusius sietelyje.

9. Sriubą verdame ~10 min., kol sriuba įgauna gražią raudoną spalvą. Pagardiname druska, pipirais pagal skonį.

10. Panela sūrį supjaustome kubeliais, avokadą supjaustome plonomis skiltelėmis.

11. Sriubą supilstome į dubenėlius, sudedame apkepintas tortilijų juosteles, sūrį, avokadą ir apkepintus čili pipirus. Sriubą galite pagardinti grietine.

Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai