Ingredientai
geltonos citrinos sulčių (arba 2 žalių citrinų (laimų) sulčių)
1
nedidelis mėlynasis svogūnas
1
vnt.
vidutinio dydžio pomidoras
1
vnt.
šviežios susmulkintos kalendros (pasirinktinai)
1
a. š.
čili pipirų
a. š.
druskos
pagal skonį
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
Pagal originalią gvakamolės versiją šviežią kalendrą recepte naudoti būtina. Bet vėlgi, ne visi šią prieskoninę žolelę mėgsta, tad šviežią kalendrą galima pakeisti šviežia petražole, jeigu labai norisi papildomo skonio. Žinoma, ir be kalendros gvakamolė labai gardi.
2. Svogūną ir pomidorą supjaustome mažais kubeliais, įmaišome į avokado masę, pagardiname citrinos sultimis, čili pipirais, kalendra (jei naudojate) ir druska pagal skonį.
Pastabos:
Gvakamolė idealiai tinka prie įvairiausių užkandžių, pagardinti takams ar sumuštiniams.
Vietoje kalendros galite naudoti šviežią petražolę.
Atsiliepimai