Ingredientai

geltonos citrinos sulčių (arba 2 žalių citrinų (laimų) sulčių) 1
nedidelis mėlynasis svogūnas 1 vnt.
vidutinio dydžio pomidoras 1 vnt.
šviežios susmulkintos kalendros (pasirinktinai) 1 a. š.
čili pipirų a. š.
druskos pagal skonį
Porcijos: 5
Gvakamolė tinka prie daugybės užkandžių, salotų ir kitų patiekalų. Gvakamolės padažas yra plačiai paplitęs visoje Lotynų Amerikoje ir, žinoma, JAV. Gvakamolę reikėtų patiekti iškart arba laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau negu 2 dienas.

Gaminimo eiga

Pagal originalią gvakamolės versiją šviežią kalendrą recepte naudoti būtina. Bet vėlgi, ne visi šią prieskoninę žolelę mėgsta, tad šviežią kalendrą galima pakeisti šviežia petražole, jeigu labai norisi papildomo skonio. Žinoma, ir be kalendros gvakamolė labai gardi.

1. Avokadus perpjauname perpus, išimame kauliuką, šaukštu išskobiame avokado vidurį ir sudėję į dubenį sutriname šakute.

2. Svogūną ir pomidorą supjaustome mažais kubeliais, įmaišome į avokado masę, pagardiname citrinos sultimis, čili pipirais, kalendra (jei naudojate) ir druska pagal skonį.

Pastabos:

Gvakamolė idealiai tinka prie įvairiausių užkandžių, pagardinti takams ar sumuštiniams.

Vietoje kalendros galite naudoti šviežią petražolę.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai