Ingredientai

šviežios kalendros šakelės
grietinė
aštrus padažas
citrinos/laimo skiltelės
vidutinio dydžio raudonoji paprika 1 vnt.
vidutinio dydžio geltonoji paprika 1 vnt.
vidutinio dydžio žalioji paprika 1 vnt.
didelis mėlynasis svogūnas 1 vnt.
aliejaus 3 v. š.
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį
citrinos sulčių 3 v. š.
alyvuogių aliejaus 2.5 v. š.
druskos 2 a. š.
čili pipiro miltelių 2 a. š.
kario miltelių 1 a. š.
česnako miltelių 1 a. š.
cinamono 0.5 a. š.
kumino miltelių a. š.
Porcijos: 10
Turbūt būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta fajitų! Jei dar negaminote jų namuose, tuomet pats metas išmėginti! Fajitos yra Tex-Mex (Teksaso-Meksikos) patiekalas, kurį sudaro tortilijos, kepta mėsytė, keptos arba šviežios daržovės, įvairūs padažai ir kiti priedai. Kitaip tariant, patiekalas labai universalus, galima puikiai prisitaikyti savo skoniui.

Gaminimo eiga

1. Marinatui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.

2. Jei vištienos krūtinėlės labai storos, tuomet jas perpjauname perpus. Storis per plačiausią vietą turėtų būti ~2,5–3,5 cm. Vištieną ištriname prieskoniais, dedame į indą, užpilame citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, dar kartą ištriname marinatu. Indą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame vištieną marinuotis kelias valandas arba pernakt. Vištieną galite palikti marinuotis kambario temperatūroje, kol iškepsite daržoves. Po to keptuvėje įkaitiname kelis valgomuosius šaukštus aliejaus, kepame vištienos krūtinėles iš abiejų pusių po 5–7 min. ant vidutinės ugnies, kol iškepa vidus. Iškeptą vištieną laikome sandariame inde, kad neatvėstų.

3. Keptos daržovės – paprikas ir svogūną supjaustome juostelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, sudedame daržoves ir kepiname, kol šiek tiek suminkštėja. Daržovių nereikia perkepti. Iškeptas daržoves dedame į sandarų indą, kad neatvėstų.

4. Tortilijas pašildome mikrobangų krosnelėje.

5. Vištieną supjaustome į juosteles.

6. Fajitos. Į tortilijos vidurį dedame šiek tiek vištienos juostelių, keptų daržovių, kelias kalendros šakeles, uždedame šiek tiek grietinės, aštraus padažo ir išspaudžiame citrinos skiltelę. Taip paruošiame kiekvieną fajitą. Fajitas reikėtų ruošti iškart prieš patiekiant.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai