Ingredientai

nedidelių bulvių 2 vnt.
morkos 1 vnt.
tiršto kokosų pieno v. š.
kario 1 a. š.
ekologiško daržovių sultinio
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

***

Gaminimas:

  1. Moliūgą, bulvę, morką (arba pusę saldžiosios bulvės) supjaustykite kubeliais ir meskite į puodą. Užpilkite vandens tiek, kad iki galo neapsemtų daržovių – palikite pirštą nuo daržovių viršaus iki vandens paviršiaus.
  2. Įmeskite sultinį. Virkite, iki kol kiečiausios daržovės suminkštės – apie 10–15 min.
  3. Įberkite karį, dėkite kelis šaukštus kokosų pieno ir viską sumalkite elektriniu trintuvu. Plakite iki vientisos masės.
  4. Sriubą puoškite šviežiais žalumynais: labai tinka kalendra ir nemaltos kumino sėklos.

Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Every Special Day“.


Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai