Ingredientai

bulvių 700 g
alyvuogių aliejaus 1 šaukštas
sviesto 3 šaukštai
kmynų 1 šaukštelis
česnako 6 skiltelės
čili dribsnių
džiovinto raudonėlio 1 šaukštelis
džiovinto čiobrelio 1 šaukštelis
druskos žiupsnelis
pipirų pagal skonį
sojos padažo 4 šaukštai
alyvuogių aliejaus 1 šaukštas
aštraus čili padažo 1 šaukštas
Porcijos: 2
Vieno puodo vakarienės – visada tobulas pasirinkimas lengvai ir greitai savaitės vidurio gamybai, po kurios nereikia daug tvarkytis. Šį kartą siūlau išbandyti nuostabaus aromato česnakiniame svieste keptą vištieną su bulvytėmis.

Gaminimo eiga

1. Vištieną nuplauname, supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su sojos padažu, alyvuogių aliejumi ir aštriu padažu.

2. Bulves supjaustome skiltelėmis (aš gaminau šviežias mažas bulvytes, bet tai nebūtina), apverdame verdančiame vandenyje 10 minučių. Nusunkiame.

3. Į keptuvę dedame 1 v.š. sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydo, sudedame apvirtas bulvių skilteles, beriame kmynus ir kepame maišydami apie 10 minučių, kol bulvių vidus iškepa, o išorė gražiai apskrunda. Iškepusias bulves atidedame.

4. Į keptuvę dedame likusius 2 v.š. sviesto, įtarkuojame česnaką, beriame čili dribsnius, raudonėlį, čiobrelį. Sudedame marinuotas vištienos juosteles ir iškepame. Paragaujame ir, jei reikia, pridedame druskos, pipirų.

5. Į keptuvę grąžiname bulvių skilteles, pašildome minutę ir patiekiame.

Tinklaraštis „Ant medinės lentelės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai