Tortas „Napoleonas“ gaminamas ypatingomis progomis. Nes tai ypatingas desertas. Gaminimas užtrunka, tačiau vertas kiekvienos minutės. Tortą „Napoleoną“ dekoruokite mėgiamomis uogomis, šokoaldu.

Gaminimo eiga

* Paruoškite tešlą.

* Persijokite miltus. Ištirpinkite 100 g sviesto, likusį sviestą padėkite į šaldytuvą. Persijotus miltus sumaišykite su tirpintu sviestu, druska ir šaltu vandeniu.

* Minkykite tešlą tol, kol ji taps vienalytė ir nebelips prie rankų. Rankomis suformuokite iš tešlos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.

* Išimkite iš šaldytuvo sviestą, padėkite jį ant kepimo popieriaus, uždenkite antru sluoksniu kepimo popieriaus ir pamuškite kočėlu bei pakočiokite.

* Įdėkite porai minučių į šaldytuvą. Ištraukite iš šaldytuvo tešlą ir iškočiokite iš jos maždaug 2 – 3 cm storio kvadratą.

* Užtarkuokite ant tešlos šaldytuve palaikytą sviestą ir suvyniokite tešlą su sviestu į voką. Apverskite voką sulankstytais kraštais į apačią ir pamuškite kočėlu, kad sviestas tolygiai pasiskirstytų po tešlą.

* Iškočiokite 1 cm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą trigubai ir vėl iškočiokite. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

* Atšaldytą tešlą dar kartą sulankstykite trigubai ir iškočiokite. Padėkite valandai į šaldytuvą.

* Šį procesą pakartokite dar 2 kartus.

* Paruoštą tešlą supjaustykite kvadratais (į 7-8 gabaliukus), iškočiokite iš jų plonus blynus. Subadykite juos smailu daiktu ir kepkite 210 laipsnių karščio orkaitėje 10 min.

* Paruoškite kremą.

* Kondensuoto pieno skardinę dėkite į puodą su vandeniu ir virkite apie 1 val. (skardinę atidarykite tik jai pravėsus).

* Kiaušinių trynius išsukite su krakmolu. Maišant supilkite pusę pieno ir gerai išsukite. Plakant supilkite likusį pieną. maišant virkite kol sutirštės. Palaukite kol atvės.

* Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Sumaišykite jas su šaltu virtu kremu ir šaltu virtu kondensuotu pienu.

* Sluoksniuokite tortą.

* Pirmą lakštą gausiai aptepkite kremu ir uždėkite antrą lakštą. Jį taip pat aptepkite kremu ir dėkite dar vieną lakštą. Jį aptepkite juodųjų serbentų džemu. Vėl dėkite lakštą, tepkite kremu, vėl lakštą ir jį aptepkite kremu. Ant viršaus dar vieną lakštą, jį aptepkite juodųjų serbentų džemu. Ant viršaus vėl lakštą ir jį aptepkite kremu.

* Tortą apibarstykite likusiais keptų lakštų trupiniais ir dėkite 12 valandų į šaldytuvą.

* Viršų papuoškite šviežiais vaisiais ar uogomis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai