Ingredientai

Viso grūdo ruginiai miltai 250 g
Pienas 450 ml
Cukrus 0.5 šaukšto
Druska žiupsnelis
Agurkai 3 vnt.
Krapai 1 šaukštas
Petražolės 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Paimti dubenėlį, į jį suberti miltus, druską ir cukrų.

2. Ant miltų įmušti kiaušinius ir užpilti trečdalį pieno.

3. Maišyti tik kiaušinius ir pieną, esančius ant miltų. Miltus prie kraštų palikti nemaišytus! Kai kiaušinių ir pieno masė taps vientisa, vėl užpilti trečdalį pieno, maišyti visą masę. Galiausiai, supilti likusį trečdalį pieno ir gerai išmaišyti (geriausiai rankiniu plaktuvėliu).

4. Sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti tešlą 30 minučių, kad pastovėtų.

5. Įdaras: sudėti visus ingredientus į dubenį ir išmaišyti, įberiant druskos ir pipirų pagal skonį.

6. Įkaitinti keptuvę, patepti sviestu ar aliejumi visą keptuvės plotą.

7. Pilti tešlą į keptuvę ir kepti ant mažos ugnies, kol blynas apačioje taps rusvas. Apversti.

8. Paruošus blynus, dėti ant jų įdarą ir susukti arba sulankstyti. Įdėti blynelius į specialius indus arba ant kepimo popieriaus ar folijos, kad nepriliptų.

9. Kepti orkaitėje.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai