Ingredientai
Morkos
0.5
kg
Miltai
0.5
kg
Kiaušiniai
vnt.
Margarinas
100
g
Cukrus
4
šaukštai
Mielės
20
g
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Razinos
1
puodelis
Druska
pagal skonį
Pienas
100
ml
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių, kol suputos.
Į smulkiai (bulvių tarka) sutarkuotas morkas suberkite pusę miltų, visą cukrų, druską, pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite.
Palikite tešlą valandai šiltai.
Supilkite likusius miltus, ištirpintą margariną, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite mirkytas razinas.
Gerai išminkykite ir palikite šiltai dar valandą.
Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
Atsiliepimai