Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms.
2. Šiaudeliais sutarkuokite morkas, žiedais supjaustykite svogūnus.
3. Ryžius plaukite šaltu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus.
4. Puode įkaitinkite aliejų (jo reikės daug, kad mėsa ir morkos jame virtų) ir sudėkite virti mėsos gabaliukus, kol šie gražiai apskrus.
5. Išgriebkite mėsą ir suberkite morkas. Kai šios ims skrusti, išgriebkite ir suberkite svogūnus.
6. Gerai nuplautus ryžius suberkite į didelį puodą. Ant viršaus sudėkite pjaustytas džiovintas slyvas, mėsą, morkas ir svogūnus.
7. Įterpkite česnakų skilteles, per pusę perpjautą aitriąją papriką.
8. Supilkite sultinį (jo pilkite tiek, kad apsemtų svogūnus) ir troškinkite ant mažos ugnies apie 50 minučių.
9. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir išjungus ugnį palikite dar 10 minučių.
Atsiliepimai