Ingredientai

Miltai 500 g
Druska žiupsnelis
Svogūnai 0.5 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Į miltus įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite šaltą tarkuotą sviestą.

2. Išmaišykite ir trinkite tarp rankų, kol gausite vientisą masę - neturi likti sviesto gabalėlių.

3. Viduryje mišinio padarykite duobutę, į kurią sukrėskite grietinę ir įmuškite kiaušinius.

4. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą tol, kol visiškai neliks miltų.

5. Padėkite tešlą 30 min. į šaldytuvą.

6. Mėsą supjaustykite gabalėliais, nemalkite.

7. Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su mėsa.

8. Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su mėsa, pagardinkite druska ir pipirais (jų nepagailėkite).

9. Tešlą padalinkite vienodais gabaliukais ir iškočiokite.

10. Įdėkite po 50 g įdaro į kiekvieną iškočiotą blynelį, perlenkite per pusę ir gražiai užraitykite kraštelius.

11. Kibinus išdėliokite ant skardos ir ištepkite kiaušinio plakiniu.

12. Kepkite iki 200 laipsnių karščio orkaitėje 25 minutes.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai