Ingredientai

Obuoliai 4 vnt.
Cukrus 4 šaukštai
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 6
Šiam gražiam desertui pasirinkite didesnius obuolius.

Gaminimo eiga

Atitirpinkite šaldytą tešlą. Lakštus atskirkite ir supjaustykite ilgomis 2 cm storio juostomis.

Obuolius nuplaukite ir perpjaukite į 4 dalis. Išpjaukite sėklalizdžius.

Supjaustykite kuo plonesnėmis riekelėmis. Nuplikykite verdančiu vandeniu (karštame vandenyje palaikykite porą minučių), kad suminkštėtų ir gerai nuvarvinkite.

Apiberkite gana gausiai cukrumi ir atsargiai išmaišykite.

Ant juostelių dėkite viena šalia kitos obuolių riekeles taip, kad apvali pusė (su odele) liktų kyšoti.

Suvyniokite juostelę ir užspauskite tešlos galiuką.

Sudėkite visas paruoštas „roželes“ ant kepimo popieriumi padengtos skardos.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Ištraukus gausiai apiberkite cukraus pudra ir palikite atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai