Ingredientai
Bulvės
800
g
Grietinėlė
1
puodelis
Sviestas
50
g
Fermentinis sūris
80
g
Druska
pagal skonį
Čiobreliai
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Kiaušinio trynys
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Bulves nulupkite ir išvirkite.
2. Sutrinkite su druska, pipirais ir ištirpintu sviestu.
3. Sudėkite į kepimo indą. Išlyginkite.
4. Į nedidelį puodą išspauskite česnaką, įpilkite grietinėlės, įberkite pipirų, druskos, tarkuoto muskato ir čiobrelių.
5. Kaitinkite, kol užvirs.
6. Plakant į grietinėlę įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.
7. Supilkite tolygiai ant bulvių košės.
8. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
9. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai