Ingredientai

Ryžiai 2 puodeliai
Morkos 1 vnt.
Sviestas 2 šaukštai
Vanduo 2.5 puodelio
Druska pagal skonį
Raudonieji pipirai 1 šaukštelis
Porcijos: 6
Vištienos plovą gaminame, kai turime šiek tiek daugiau laiko virtuvei. Tik svarbu gerai perplauti ryžius – tada plovas bus birus. Plovas su vištiena itin gardus, tad galimai norėsite ir antros porcijos.

Gaminimo eiga

1. Naudokite keptuvę aukštais kraštais arba puodą.

2. Ryžius kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje ir gerai nuvarvinkite.

3. Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, vištieną supjaustykite gana mažais gabaliukais.

4. Vištieną dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite ant gana kaitrios ugnies.

5. Kai vištiena šiek tiek apskrus, sudėkite svogūnus ir sumažinkite ugnį.

6. Kepkite, kol svogūnai ims geltonuoti, suberkite morkas ir maišant kepkite dar 3 minutes.

7. Įberkite druskos, suberkite pipirus, sudėkite sviestą, pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite.

8. Suberkite ryžius, išmaišykite ir maišant kepkite dar porą minučių.

9. Supilkite vandenį, sudėkite lauro lapus, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Ant mažos ugnies troškinkite plovą 20 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai