Ingredientai
Vištienos filė
1
kg
Druska
5
šaukšteliai
Rudasis cukrus
2
šaukšteliai
Česnakai
3
skiltelės
Raudonieji pipirai
1
šaukštelis
Čiobreliai
0.5
šaukštelio
Raudonėliai
0.5
šaukštelio
Šalavijai
0.5
šaukštelio
Rozmarinai
0.5
šaukštelio
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Degtinė
30
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Vištienos filė švariai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite česnaku.
Sumaišykite visus prieskonius su druska ir cukrumi. Įtrinkite vištienos filė.
Viską darykite dubenėlyje, kad prieskoniai neišsibarstytų.
Užpilkite degtine ir dar kartą gerai įtrinkite su prieskoniais.
Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą dviems dienoms (kiekvieną dieną 2-3 kartus vištienos filė apverskite ir vėl įtrinkite degtinės ir prieskonių mišiniu).
Po dviejų dienų filė įvyniokite į marlę ir pakabinkite sausoje, šiltoje patalpoje (dažniausiai tam tinkamiausia virtuvė).
Vytinkite dar 5 paras.
Suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve.
Atsiliepimai