Ingredientai

Druska žiupsnelis
Kavos likeris 4 šaukštai
Miltai 4 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 6
Šokoladinis pyragas, kuriam tereikia vos kelių šaukštų miltų. Drėgnas, purus ir labai skanus. Sodraus skonio šokoladinį pyragą pateikite prie kavos ar arbatos.

Gaminimo eiga

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

* Šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu.

* Šokoladas turėtų ištirpti per 2–4 min. Dėmesio – vanduo neturi virti.

* Kol lydysis šokoladas ir sviestas, ištepkite sviestu 18 cm skersmens kepimo formą.

* Kai šokoladas ir sviestas išsilydys, išimkite dubenį iš indo su karšto vandeniu, suberkite cukrų, išsukite.

* Po vieną sudėkite kiaušinių trynius.

* Supilkite likerį ir išsukite.

* Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite.

* Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.

* Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus į šokolado masę.

* Supilkite masę į kepimo formą, kepkite 25–30 min.

* Kai iškeps, palikite 5–10 min. pravėsti.

* Ant dar gana šilto pyrago užtarkuokite juodo šokolado.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai