Ingredientai
Pienas
100
ml
Grietinėlė
30
ml
Sviestas
20
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
20
g
Kietasis sūris
50
g
Ementalio sūris
60
g
Muskato riešutai
žiupsnelis
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Sūrį smulkiai sutarkuokite.
Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Puode ant labai mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Maišant šluotele suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Supilkite pieną ir gerai išsukite, kad neliktų miltų gumuliukų.
Sudėkite trynius ir išsukite.
Maišant suberkite sūrį, prieskonius.
Maišykite, kol sūris išsilydys ir taps vientisa masė.
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę ir kiaušinio baltymus.
Supilkite į sviestu pateptas kepimo formeles.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suflė iškils ir gražiai apskrus. Jei indeliai bus maži kepti reikės trumpiau, jei didesni, ilgiau.
Atsiliepimai