Ingredientai
Makaronai „Cannelloni“
10
vnt.
Rikotos sūris
200
g
Maskarponės sūris
100
g
Česnakai
3
skiltelės
Špinatai
50
g
Grietinėlė
150
ml
Pienas
150
ml
Muskato riešutai
2
žiupsneliai
Druska
pagal skonį
Fermentinis sūris
100
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Rikotos sūrį sutrinkite su druska, išspaustais česnakais ir maskarponės sūrių.
Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir įmaišykite į rikotą.
Makaronų vamzdelius apvirkite tris minutes. Palaukite, kol atvės ir įdarykite rikotos įdaru.
Sudėkite vamzdelius į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarytus makaronus stenkitės dėti kuo glaudžiau vienas prie kito, kad neliktų tuščių kampu.
Grietinėlę sumaišykite su pienu, druska ir muskatu.
Padažu užpilkite makaronų vamzdelius. Viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Foliją nuimkite ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.
Atsiliepimai