Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

(8)
Tobulai skanus morkų tortas
Pagaminamas per: 100min
Įvertinimas:
3.1429 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Ingredientai:

Biskvitui
2 stiklinė Miltai
100 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Cukrus
2 stiklinė Morkos (tarkuotos)
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
0,5 stiklinė Migdolai (kapoti)
Kremui
300 g Maskarponės sūris
300 ml Grietinėlė
6 šaukštas Cukraus pudra

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms, kuris bus tikra stalo puošmena.

Gaminimas

Morkas smulkiai sutarkuokite.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.

Suberkite morkas ir išmaišykite.

Suberkite, miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus migdolus. Gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-55 minutes.

Kol kepa, paruoškite kremą.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki tirštų putų.

Sudėkite maskarponę ir gerai išplakite.

palaukite, kol iškepęs biskvitas atvės, perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Pilnai atvėsusį biskvitą pertepkite kremu ir aptepkite viršų. Papuoškite marcipaninėmis morkomis.

Tortas skaniausias pastovėjęs bent porą valandų.

Šaltinis: www.DELFI.lt