Ingredientai

Pipirai 0.5 šaukštelio
Česnakinė druska 1 šaukštelis
Rozmarinai 1 šaukštelis
Aliejus 50 ml
Šalavijai 1 šaukštelis
Grietinė 3 šaukštai
Lydytas sūrelis 2 šaukštai
Česnakai 2 skiltelės
Špinatai 2 saujos
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis ir užpilkite lediniu vandeniu. Užpiltas laikykite bent 30 minučių.

Bulves nusunkite ir labai gerai nusausinkite.

Sumaišykite prieskonius ir apiberkite bulves. Išmaišykite.

Užpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Bulves sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (išdėliokite tvarkingai, viena šalia kitos).

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Karštas bulvytes suberkite į dubenį apibarstykite šalavijais, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir išmaišykite.

Kol bulvytės kepa, paruoškite padažą.

Į puodą sudėkite sviestą, maskarponės sūrį, lydytą sūrelį, grietinės ir suberkite tarkuotą kietąjį sūrį.

Kaitinkite ant mažos ugnies ir maišykite kol pasidarys vientisa masė.

Suberkite smulkiai pjaustytus špinatus ir įspauskite česnakų. Išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes.

Karštas bulvytes patiekite su padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai