Ingredientai
Cukrus
0.5
stiklinės
Sviestas
1
stiklinė
Miltai
2
stiklinės
Juodasis šokoladas
100
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Pienas
stiklinė
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Kakavos milteliai
2
šaukštai
Juodasis šokoladas
50
g
Sviestas
1
šaukštas
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.
Šokoladą išlydykite ir kiek atvėsusį, bet dar skystą supilkite į kiaušinių ir sviesto masę (pilant kita ranka maišykite).
Supilkite pieną ir išplakite.
Kitame dubenyje sumaišykite vanilinį cukrų, miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.
Į miltų mišinį supilkite pieno plakinį ir gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Kai keksas atvės, išimkite iš formos ir apliekite glaistu.
Glaistą paruoškite taip: išlydykite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite ir apipilkite keksą.
Atsiliepimai