Ingredientai

Cukrus 2 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Sviestas 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Šaldytą tešlą atšildykite iš iškočiokite į vieną didelį lakštą (jei tešla nesupjaustyta mažesniais lakšteliais, jos kočioti nebereikia).

Abi lakšto puses apibarstykite cukrumi ir kočėlu šiek tiek įspauskite.

Sviestą išlydykite ir aptepkite vieną lakšto pusę. Apibarstykite druskos, cukraus ir vanilinio cukraus mišiniu.

Lakšto abu kraštus sulenkite link vidurio taip, kad kraštai susitiktų per vidurį, o sviestu aptepta pusė pasiliktų viduje.

Aptepkite vėl sviestu, apiberkite cukraus, vanilinio cukraus ir druskos mišiniu. Vėl sulenkite abu kraštus link vidurio.

Vėl aptepkite sviestu, pabarstykite cukraus ir druskos mišiniu ir sulenkite per vidurį (sulenkus stipriai nespauskite).

Gautą tešlos ritinį supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir paspauskite kiekvieną delnu, kad šiek tiek susiplotų.

Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi.

Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai