Ingredientai
Vištienos filė
500
g
Virtas kumpis
200
g
Krakmolas
2
šaukštai
Kiaušinių baltymai
2
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Druska
0.5
šaukštelio
Pipirai
žiupsnelis
Sultinio milteliai
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Vištieną gana smulkiai supjaustykite.
Nupjaukite kumpio kietą viršutinį sluoksnį („žievelę“) ir smulkiai supjaustykite minkštąją dalį.
Vištieną su kumpiu suberkite į vieną dubenį. Užpilkite grietinėle, sudėkite kiaušinių baltymus ir suberkite pjaustytą česnaką. Viską susmulkinkite iki tyrės su maisto trintuvu.
Suberkite prieskonius, krakmolą ir gerai išmaišykite.
Masę sudėkite ant kepimo folijos. Tvirtai suvyniokite į dešrą, galus suriškite siūlu ir tuo pačiu siūlu apvyniokite visą dešrą, kad išlaikytų formą.
Dešrą dėkite į maistinį kepimo maišelį ir vėl tvirtai apvyniokite ir suriškite siūlu.
Suvyniotą dešrą dėkite į verdantį vandenį ir virkite 40-50 minučių.
Ištraukus leiskite atvėsti ir parai padėkite į šaldytuvą.
Atsiliepimai