Ingredientai
Bulvės
1
kg
Pienas
250
ml
Sviestas
50
g
Svogūnai
1
vnt.
Virtas kumpis
100
g
Kietasis sūris
50
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
0.5
šaukštelio
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuokite ir nusunkite. Tegul tarkiai lieka gana sausi.
Į pieną įdėkite sviesto ir užvirkite. Verdantį pieną supilkite į tarkius ir išmaišykite.
Kumpį ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje sviesto kol svogūnai gražiai pagels.
Svogūnus su kumpiu suberkite į tarkius.
Įberkite druskos, pipirų, muskato riešutų, gerai išmaišykite ir masę supilkite į kepimo indą.
Ant viršaus užberkite labai smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių.
Atsiliepimai