Prancūziški pyragaičiai – MADELEINES

Madeleines
Pagaminamas per: 30min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Ingredientai:

2 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių baltymai
140 g Sviestas
140 g Cukrus
140 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
0,5 šaukštelis Cinamonas

Gaminimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos masės.

Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki standžių putų.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.

Sviestą ištirpinkite.

Supilkite kiek atvėsusį sviestą į išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išmaišykite. Sudėkite išplaktus baltymus ir gerai išmaišykite.

Masę pastatykite valandai į šaldytuvą.

Masę supilstykite į sviestu išteptas madeleinų formeles. Pripilkite tik iki pusės formelės.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 minučių.