Prancūziškas svogūnų apkepas

(3)
Prancūziškas svogūnų apkepas
Pagaminamas per: 40min
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Ingredientai:

7 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Miltai
100 ml Mėsos sultinys
100 ml Baltas sausas vynas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
6 sauja Duonos džiūvėsėliai
100 g Ementalio sūris

Gaminimas

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir kepkite ant mažos ugnies svieste.

Kai gražiai pagels suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Palaukite, kol užvirs ir sutirštės.

Pusę svogūnų mišinio supilkite į kepimo formą, užberkite džiovintų baltos duonos kubelių, vėl svogūnų ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.