Ingredientai
Baklažanai
2
vnt.
Cukinijos
1
vnt.
Pomidorai
5
vnt.
Fermentinis sūris
100
g
Sviestas
2
šaukštai
Česnakai
4
skiltelės
Druska
pagal skonį
Bazilikai
1
šaukštelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Baklažanus supjaustykite griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite pastovėti. Nupilkite skustimą, nuplaukite ir nusausinkite. Apkepkite iš abiejų pusių svieste su išspaustu česnaku. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio kad susigertų riebalai.
Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite odeles. Minkštimus sutrinkite.
Sūrį sutarkuokite.
Į kepimo indą dėkite sluoksnį baklažanų, pomidorų masės ir cukinijas. Pabarstykite druska ir bazilikais. Pabarstykite sūriu ir vėl pakartokite - baklažanų sluoksnis, pomidorų, cukinijų ir sūris.
Kepkite apie 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Atsiliepimai