Ingredientai
Viščiukas
1
vnt.
Sviestas
100
g
Druska
3
žiupsneliai
Pipirai
2
žiupsneliai
Provanso žolelės
4
šaukštai
Česnakai
6
skiltelės
Vanduo
50
ml
Baltas sausas vynas
100
ml
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Minkštą sviestą išsukite su druska ir pipirais. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite viščiuko paviršių.
Viščiuko vidų ištrinkite Provanso žolelių mišiniu.
Viščiuką dėkite į gilų kepimo indą, apkaišykite sutraiškytomis česnako skiltelėmis, apiberkite Provanso žolelėmis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Kas 20-30 minučių viščiuką apipilkite išsiskyrusiomis sultimis.
Iškeptą viščiuką įvyniokite į foliją ir padėkite atokiau.
Kepimo inde likusį skysti su česnakais supilkite į puodą ir virkite. Supilkite vandenį, vyną ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes.
Padažą perkoškite, pagardinkite žolelėmis ir supilkite aliejų.
Viščiuką supjaustykite ir apipilkite padažu.
Atsiliepimai