Ingredientai

Citrinos 0.5 vnt.
Obuoliai 3 vnt.
Imbieras pagal skonį
Kanapių sėklos žiupsnelis
Čija sėklos žiupsnelis
Porcijos: 2
Augalinės kilmės mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė pataria ir demonstruoja, kaip paprastai pasiruošti sveikus ir skanius patiekalus. Kiekvieną šeštadienį rasite po naują receptą.

Gaminimo eiga

Rytą pradėkite nuo kviečių želmenų sulčių.

Nupjaukite reikalingą kiekį želmenų prieš pat naudojimą.

Išspauskite iš jų sultis lėtaeige sulčiaspaude.

Patariama pradėti gerti nuo 15-20 ml želmenų sulčių, didinant po 5 ml kasdien. (Profilaktiškai gerkite 7 dienas, o siekiant apčiuopiamų rezultatų – 21 dienas).

Žaliasis kokteilis:

Stambiai supjaustytus obuolius ir salierų kotus sudėkite į smulkintuvą-kokteilinę.

Iš pusės citrinos išspauskite sultis.

Įdėkite aitriosios paprikos ir imbiero (jų galite ir nedėti arba dėkite pag skonį).

Į smulkintuvą-kokteilinę įpilkite vandens arba fermentuoto grūdų gėrimo tiek, kad apsemtų. Jei kokteilio norisi gaivesnio, įpilkite daugiau skysčio.

Smulkintuvu sutrinkite sudėtas daržoves ir vaisius (apie 20-30 sekundžių).

Sudėkite saulėgrąžų daigus ir viską gerai susmulkinkite.

Sudėkite maltas kanapių, margainių ir čija sėklas ir gerai išmaišykite

Žaliojo kokteilio gamybos procesą galite pamatyti čia:

Maistinę patiekalo vertę rasite ČIA.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai