Ingredientai
Bulvės
600
g
Grietinėlė
300
ml
Česnakai
8
skiltelės
Svogūnai
270
g
Sviestas
50
g
Santa Maria akmens druska malūnėlyje
pagal skonį
Parmezano sūris
50
g
Krapai
žiupsnelis
Petražolės
žiupsnelis
Kalendros
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Kepkite keptuvėje, kol gražiai paruduos. Įpilkite grietinėlę, įberkite druskos, bulvių prieskonių ir troškinkite, kol mišinys sutirštės.
Kruopščiai nuplaukite bulves ir virkite su odele pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Supjaustykite bulves griežinėliais ir sudėkite į kepimo formą pakaitomis užpildami svogūnų, česnakų ir grietinėlės padažu, ir užberdami parmezano sūriu.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Prieš patiekiant užbarstykite šviežių prieskoninių žolelių. Skanaus!
Atsiliepimai