Ingredientai

Midijos 12 vnt.
Kalmarai 6 vnt.
Česnakai 4 skiltelės
Žirneliai 150 g
Rozmarinai žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Šafranas pagal skonį
Baltieji malti pipirai pagal skonį
Porcijos: 6
Prisiminus smagius kelionės po vieną iš Ispanijos regionų įspūdžius, pamaniau, kad būtų visai smagu surengti ispaniško maisto vakaronę, kurios akcentas, žinoma, ir būtų spalvingoji paelija. O štai ir ilgasis jos receptas.

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo paruošiamųjų darbų. Išplaukite ir nušveiskite midijas. Nuvalykite ir supjaustykite kalmarus. Išlukštenkite krevetes ir iškrapštykite venas.
Supjaustykite svogūnus, paprikas, vištieną ir nuluptą bei išdarinėtą (reikia išimti sėklytes) pomidorą.
Į gilesnę keptuvę, kurioje gaminsite paelą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir palaukite, kol įkais. Įdėkite į ją svogūnus, pomidorą ir įspauskite česnaką, įberkite baltųjų pipirų. Apkepkite, kol visi produktai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atstatykite į šalį. Įpilkite alyvuogių aliejaus į kitą keptuvę ir palaukite, kol įkais. Sudėkite vištieną ir pjaustytas paprikas bei pakepkite, kol mėsa iš visų pusių paruduos. Įberkite druskos, pipirų, sald. paprikos, rozmarinų ir čiobrelių. Nuimkite nuo ugnies ir perdėkite į lėkštę.
Į švarią keptuvę įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite ryžius. Apkepinkite juos, kol jie švelniai pagels ir taps laidūs šilumai. Suberkite ryžius į pirmąją keptuvę, kurioje kepėte svogūnus, česnaką ir pomidorą. Taip pat sudėkite vištienos dalį ir viską gerai išmaišę kepkite toliau ant vidutinės ugnies. Įberkite šafrano, aš naudojau maltą.
Galiausiai sudėkite jūros gėrybes (midijas, krevetes, kalmarus) bei žirnelius. Viską gerai išmaišykite ir įpilkite vištienos sultinio (tai turi būti savo gamybos sultinys, jokiu būdu ne iš kubelių).
Palikite paelą ant vidutinės ugnies ir leiskite ryžiams įgerti sultinį. Nemaišykite, o tiesiog kepkite, kol ryžiai išbrinks.
Nuėmus nuo ugnies, paelą patiekite karštą. Šeimyniniam vakarui paelą tiks patiekti keptuvėje, šventiškesnei progai galima išdėlioti į atskiras lėkštes. Į stalą taip pat patiekite pjaustytos citrinos, kad svečiai galėtų ja apšlakstyti paeliją. Skanaus!
feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai