Ingredientai
Obuoliai
4
vnt.
Vanduo
200
ml
Cukrus
200
g
Cinamonas
žiupsnelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukraus pudra
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu.
Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis.
Obuolių riekeles trumpam sudėkite į sirupą ir pavirkite, kol šiek tiek suminkštės.
Tešlą iškočiokite ir supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.
Ant juostelių išdėliokite obuolių riekeles, kad pusė juostelės būtų ant tešlos, o pusė išlindusi.
Tešlos juosteles su obuoliais susukite į ritinėlį ir sutvirtinkite.
„Rožytes“ išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Iškepusius pyragėlius apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai