Vieniems – tai mažas peliukas, kitiems – tai daržovių sezono pradžia ar pabaiga, kai daržovių tiek daug ir nebrangių, kad jomis noris mėgautis, tretiems – tai tiesiog dar vienas keistas ir neištariamas prancūziškas žodis. Vienaip ar kitaip mes visi esam nugirdę šį žodį, nors Lietuvoje pirmiausia tai nuostabus Pixar filmukas apie kur kas daugiau nei tik peliuką megstantį sūrį, o pasaulyje, ypač Prancūzijoje ratatouille – tai daržovių troškinys.

Gaminimo eiga

Gaminti gali visi – garsiausi žodžiai ištarti šiame animaciniame šedevre, įkvėpti to pasišovėm ir mes praleisti geras tris valandas „žaidžiant su daržovėmis“ savo kuklioje virtuvėlėje. Ratatouite troškinio receptų rasite daugybę, bet pagrindas jų visuomet bus toks pat: cukinija, pomidoras ir baklažanas. Pirmiausia pasigaląskite peilius, todėl kad kruopščiai pjaustyti reikės daug.

Morką, svogūną, salierą, česnako skilteles, papriką (padeginom papriką su karamelizatoriumi, bet jei turite dujinę viryklę, užmeskite kelioms minutėms papriką ant tiesioginės ugnies) reikia pakepinti gilioje keptuvėje su aliejaus šlakeliu (kepinom ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštėjo), supylus konservuotus pomidorus pavirti apie 5 minutes, pagardinti druska, pipirais.

Visą masę susmulkinti su trintuvu ir supilti į karščiui atsparų indą. Supjaustytas cukinijas, baklažaną ir pomidorus vienodais griežinėliais dėliojome ant daržovių masės tokia tvarka: cukinija, baklažanas, pomidoras.

Išdėliojus daržovių „mozaiką”, patepėm alyvuogių aliejaus, česnako ir provanso žolelių mišiniu. Orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių, kepėme virš dviejų valandų.

Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai