Ingredientai

Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Miltai 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 1.5 šaukštelio
Cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 1.5 šaukštelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Pienas 0.5 stiklinės
Porcijos: 12
Laiko patikrintas patikrintas cinamoninių bandelių receptas.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia pasiruošim tešlą. Išlydom sviestą ir paliekam bent penkioms minutėms praaušti. Į dubenį dedam grūdėtą varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, supilam sviestą. Išplakam. Jei liko koks vienas kitas varškės gumuliukus – ne pasaulio pabaiga, todėl visai nesinervinam.

2. Stiklinę miltų sumaišom su kepimo milteliais ir druska. Dedam į tešlą ir išplakam. Suberiam likusius miltus ir porą minučių paminkom. Tešla neturėtų baisiai prie rankų lipt, bet ir kieta jos nepavadinsi.

3. Įjungiam orkaitę – 200 laipsnių. Išlydom sviestą, skirtą įdarui. Lėkštėj sumaišom cukrų (galima naudoti ir rudąjį) ir cinamoną (dar galima dėti muskato ir saikingai imbiero). Miltais pabarstom stalviršį ir iškočiojam iš tešlos stačiakampį. Maždaug 30 centimetrų pločio ir 35-40 centimetrų pločio. Aptepam jį sviestu, palikdami po kokį centimetrą nuo ilgesnių kraštų. Ten pat išbarstom cukraus ir cinamono mišinį.

4. Atsargiai, labai nespausdami suvyniojam pagal ilgąją kraštinę į ritinį. Padalijam jį į dvylika lygių dalių. Kepimo formą (geriausia – atidaromu šonu) ištepam sviestu, sudėliojam bandeles palikdami maždaug 5-7 mm tarpelius. Pažiūrėjus į nuotrauką turėtų būti aiškiau, kaip tasai procesas turėtų vykt. Kišam į orkaitę ir kepam maždaug pusvalandį.

5. Ištraukiame ir leidžiame 10-15 minučių atvėsti. Per tą laiką sumaišom cukraus pudrą su vaniliniu cukrumi. Pilam du šaukštus pieno ir išmaišom. Jei masė baisiai tiršta ir labiau primena košę, o ne glajų, įpilam dar šlakelį pieno. Apšlakstom pyragą. Ragaujame.

Cinamoninės bandelės
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai