Ingredientai
Cukinijos
2
vnt.
Čili pipirai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Krapai
2
saujos
Vyšnių lapai
2
saujos
Juodųjų serbentų lapai
2
saujos
Krienų lapai
2
saujos
Vanduo
1
l
Druska
3
šaukšteliai
Cukrus
3
šaukšteliai
Actas
3
šaukšteliai
Pipirai
5
vnt.
Gaminimo eiga
Paruoškite marinatą. Į vandenį suberkite druską, cukrų, pipirus, krienų, vyšnių ir serbentų lapus, krapus ir viską užvirkite. Pavirkite dar 5 minutes ir palikite truputį pravėsti.
Cukinijas nuplaukite. Geriausia naudoti dar jaunutes cukinijas, kurių odelė plona. Supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į paruoštą stiklainį. Ten pat įdėkite česnako skiltelę ir čili pipiriuką.
Užpilkite nukoštu marinatu, pridenkite švariu dangtelių ir statykite į puodą su panašios kaip ir marinato temperatūros vandeniu. Pakaitinkite 10-15 min. ir sandariai uždarykite.
Kai atvės, išneškite į šaltą patalpą.
Atsiliepimai