Ingredientai

Citrinos 3 vnt.
Medus 2 šaukštai
Sojos padažas 4 šaukštai
Citrinų sultys 4 šaukštai
Čili pipirai žiupsnelis
Rozmarinai 2 šakelės
Porcijos: 4
Vasara – pats tikriausias iškylų metas. Ilgi savaitgalių vakarai ar atostogų metas leidžia mums aplankyti ne vieną Lietuvos kampelį, jaukiai susėdus šeimos ar draugų būrelyje pasidalyti savo džiaugsmais ar rūpesčiais ir, žinoma, pasivaišinti patiekalais. Jų galime pasigaminti tiesiog čia pat, gamtoje, kūrenant laužą ar kepsninėje žaižaruojant žarijoms.

Gaminimo eiga

Paruoštą lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais, o kiekvieną citriną – į 12 dalių. Tada sumaišyti marinatui visas tam skirtas sudedamąsias dalis. Šiek tiek marinato reikia palikti padažui.

Lašišos gabalėlius pamirkyti marinate,uždėti citrinos griežinėlius, perverti rozmarino šakele ir kepti ant grotelių iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Prieš patiekiant apšlakstyti likusiu marinatu.

Tam, kad nereikėtų daug ir ilgai galvoti, ką gaminsime, galite pasinaudoti nauju leidyklos TERRA PUBLICA kulinariniu kelionių vadovu „Iškylos Lietuvoje: kelionės ir receptai“. Jame rasite 20 kelionių maršrutų po Lietuvą automobiliu, o prie kiekvieno maršruto – sudarytą valgiaraštį, ką galime pasigaminti gamtoje: nuo užkandžių iki desertų.

Iš 150 lengvai ir greitai pagaminamų patiekalų receptų kiekvienas iškylautojas tikrai išsirinks tai, kas jam patinka: ras ne tik tradicinių kepsnių, šašlykų, kepamų ant grotelių, bet ir daug žuvies, daržovių patiekalų. Sužinos, kaip gamtoje išsikepti duonos, kaip ant grotelių pasigaminti puikių desertų, ką galima pasiruošti iš anksto namuose, kad iškylos metu daugiau laiko liktų pabendrauti su artimaisiais.

terrapublica.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai