Ingredientai
Grietinėlė 35 % riebumo
500
ml
Pienas
250
ml
Cukrus
150
ml
Kiaušinių tryniai
15
vnt.
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Cukrus
200
g
Porcijos: 10
Crème brûlée – garsus visame pasaulyje nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog užburia.
Gaminimo eiga
Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Pašildykite pieną kartu su grietinėle ir vaniline lazdele 60 laipsnių temperatūroje. Gautą masę išpilstykite į indelius. Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir deginkite su karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę. Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.
Atsiliepimai