Porcijos: 10
Crème brûlée – garsus visame pasaulyje nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog užburia.

Gaminimo eiga

Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Pašildykite pieną kartu su grietinėle ir vaniline lazdele 60 laipsnių temperatūroje. Gautą masę išpilstykite į indelius. Į skardą įpilkite šilto vandens, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir deginkite su karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę. Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.

St. Michel restoranas

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai