Porcijos: 3

Gaminimo eiga

Nuplautus baklažanus supjaustykite maždaug 0,5 centimetro griežinėliais ir gausiai pabarstykite druska. Palikite pastovėti mažiausiai pusvalandžiui. Per tą laiką pasiruoškite kitas daržoves.

Svogūnus, česnakus ir papriką nuplaukite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, apkepkite svogūnus. Kai svogūnai taps auksaspalviai, į keptuvę sudėkite papriką, česnaką ir pomidorus. Pagardinkite prieskoniais, įberkite šaukštelį cukraus, įspauskite ketvirčio citrinos sultis.

Daržoves keptuvėje troškinkite apie 15 minučių. Tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite dar 10 minučių. Keptuvę nukelkite nuo ugnies.

Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Baklažano skilteles nuplaukite ir nusausinkite. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi, išklokite baklažano griežinėliais, ant viršaus tolygiai paskirstykite daržoves. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Maždaug 40-50 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Prieš patiekiant patiekalą gausiai pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir kalendra. Rytuose patiekalas gardinamas ir riešutais – smulkintais migdolais arba kedrinėmis pinijomis.

Patiekti galite su bulvių koše.

Egipte šis patiekalas gaminamas iš tokių pačių sudedamųjų dalių, tačiau atrodo visai kitaip - baklažanas daržovių troškiniu įdaromas. Kaip tai padaryti? Jums reikės vidutinio dydžio baklažano – reikia nupjauti jo viršūnę ir apačią. Tada baklažaną išilgai perpjaukite pusiau ir išskobkite šiek tiek minkštimo. Kaip ir pirmuoju atveju, pasiruoštą baklažaną gausiai pabarstykite druska ir palikite šiek tiek pastovėti. Tada gerai nuplaukite, nusausinkite, pašlakstykite aliejumi ir puseles pripildykite įdaro. Galite šauti į orkaitę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai