Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Baklažanus supjaustykite išilgai 5 mm storio juostelėmis. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti 15 min. Paskui nuplaukite. Sudėkite baklažanus į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Susmulkinkite riešutus, svogūnus, česnakus ir žalumynus.

Keptuvėje su lydytu sviestu apkepkite svogūnus, paskui suberkite riešutus, česnakus ir žalumynus, 2 min, pakepkite. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol išgaruos skystis. Tada nukaiskite, kai atvės, įberkite muskato riešuto, druskos, pipirų.

Antienos krūtinėlės supjaustykite išilgai 1 cm storumo riekelėmis. Užtieskite dviguba plėvele ir padaužykite. Paskui supjaustykite kiek didesniais už baklažanų juosteles gabalėliais. Įtrinkite druska, pipirais.

Kiekvieną antienos krūtinėlės juostelę aptepkite aliejumi, ant jos dėkite baklažano juostelę, užtepkite riešutų masės, suvyniokite į ritinėlį. Ritinėlius persmeikite dantų krapštukais.

Sudėkite ritinėlius į kepimo skardą, kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min. Neperdžiovinkite. Patiekite karštus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai