Ingredientai

Miltai 2 šaukštai
Sviestas 1 šaukštelis
Grietinė 4 šaukštai
Druska šaukštelis
Porcijos: 4
Jei iš vakaro liko virtų bulvių, ilgai netruksite paruošti šį neįprastą vyniotinį. Apkepti vyniotinio gabaliukai, patiekti su gardžiu svogūnų padažu, tinka karštam užkandžiui.

Gaminimo eiga

Bulves nulupti ir išvirti, sugrūsti košę ir palikti šaltai.

2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą.

Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu apibarstyti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį.

Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu (6-8 min).

Patiekti su grietine arba baravykų padažu, tinka rauginti agurkai arba šviežios salotos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai