Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Cukrus 2 stiklinės
Cinamonas 2 šaukšteliai
Obuoliai 4 vnt.
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 2 šaukšteliai
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite kepimo formą sviestu, dugną apibarstykite kapotai riešutais.

Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus miltų, ketvirtadalį stiklinės cukrus, cinamono. Suberkite obuoliais supjaustytus šiaudelius, išmaišykite.

Kitame dubenyje sumaišykite likusius miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Užmaišykite tešlą.

Pusę tešlos supilkite į formą, ant viršaus sudėkite pusę įdaro, užpilkite antrą pusę tešlos. Likusius obuolius sudėliokite ant viršaus. Iki lepimo formos kraštų turi likti 0,5 cm.

Kepkite keksą įkaitintoje orkaitėje 1 val. 20 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite įsmeigę medinį pagaliuką.

Palikite keksą atvėsti 30 min. paskui supjaustykite ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai