Ingredientai
Sepijos
150
g
Baltas sausas vynas
200
ml
Česnakai
15
g
Svogūnai
15
g
Čiobreliai
5
g
Citrinos
30
g
Cukinijos
20
g
Baklažanai
20
g
Sviestas
15
g
Burokėliai virti
20
g
Grietinėlė
50
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Paprika, cukiniją, baklažaną supjaustome kubeliais ir pakepiname ant sviesto, nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame pravėsti.
Sluoksniuotą bemielę tešlą iškočiojame, dedame kepintas daržoves ir formuojame maišelį. Pašauname į orkaitę 180 laipsnių 7 min.
Sepijas nuplauname po šaltu tekančiu vandeniu, jeigu reikia - nuvalome.
Ant sviesto pakepiname smulkintą česnaką ir svogūną, dedame sepijas, pakepame ir užpilame balto vyno. Patroškiname apie 8 minutes.
Sepijas išgriebiame iš vyno padažo ir dedame į lėkštę. Į likusį vyno padažą pilame grietinėlę ir viriname kol sutirštės.
Burokėlius pjaustome mažais kubeliais pakepame ant sviesto ir naudojame kaip dekorą kartu su čiobreliu ir citrina.
skonis
Atsiliepimai