Ingredientai

Česnakai 3 skiltelės
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 1 šaukštelis
Kuminai šaukštelis
Porcijos: 2
Nidos Degutienės receptas.

Gaminimo eiga

Šakšuka - iš Šiaurės Afrikos į Izraelį atkeliavęs patiekalas Tel Avivo kavinėse dažnai gaminamas ne vien pusryčiams. Šakšuka gaminama pagal įvairiausius receptus – aštri su čili pipirais arba žalios spalvos, su daug porų ir fetos sūriu. Šį patiekalą galima gaminti ir iš konservuotų pomidorų – turbūt tik užtruksite ilgiau garindami skystį. Į tradicinę šakšuką, be pomidorų, dar galima įdėti saldžiųjų paprikų.

Pomidorus minutei panardiname į verdantį vandenį, tada perliejame šaltu vandeniu ir nulupę odelę supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.

Keptuvėje (su dangčiu) įkaitiname aliejų ir jame pamažu kepiname smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštėja, suberiame česnaką. Pakepinę dar minutę suberiame pomidorus, pabarstome druska, cukrumi, pipirais, paprika, kuminu (galime dar pagardinti keliais šaukšteliais pomidorų pastos – bus graži raudona spalva). Kepiname visą masę kartkartėmis pamaišydami.

Kai masė sutirštėja, išgaruoja skystis, paviršiuje padarome 4 duobeles. Į kiekvieną duobelę įmušame po kiaušinį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 3–4 minutes – kol kiaušinio trynys bus iškepęs tiek, kiek norime. Kiaušiniai iškeps karštuose garuose. Baigę kepti viską gausiai pabarstome žalumynais. Patiekiame su duona ir mėgstamomis daržovėmis.

nidosreceptai.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai