Ingredientai
Baklažanai
3
kg
Česnakai
100
g
Actas
100
g
Čili pipirai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji pipirai
6
vnt.
Pasakiškai skanus receptas žiemai.
Gaminimo eiga
Baklažanus supjaustykite griežinėliais (odelės nelupkite), 2 val. pamerkite į pasūdytą vandenį (kad neliktų kartumo), paskui nusausinkite ir be miltų apkepkite aliejuje.
Produktus tadžikai sumalkite mėsmale, pagal skonį įberkite druskos.
Baklažanų griežinėlius aptepkite adžika ir dėkite į stiklainius. Puodo dugno įtieskite nereikalingą rankšluostį, tada sudėkite stiklainius, paskui pilkite šiltą vandenį, kad apsemtų stiklainius, puodą uždenkite dangčiu. Kaitinkite 1,5 val.
Iš nurodyto produktų kiekio bus 7 puslitriniai stiklainiai.
Atsiliepimai