Ingredientai
Baklažanai
4
vnt.
Česnakai
4
skiltelės
Raudonėliai
1
žiupsnelis
Čili pipirai
1
vnt.
Raudonojo vyno actas
60
ml
Alyvuogių aliejus
500
ml
Aliejus
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Gaminimo eiga
Baklažanus supjaustykite šiaudeliais arba griežinėliais. Apibarstykite druska ir 30 min. palikite.
Paskui nuplaukite, nusausinkite.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepkite baklažanus, iš kiekvienos pusės po 3 min.
Česnakus, raudonėlį ir aitriąją papriką (išpjovę sėklas) susmulkinkite ir sumaišykite su baklažanais. Apšlakstykite actu, įberkite druskos.
Sudėkite daržoves į stiklainius, suspauskite, iš viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi ir užsukite dangtelius. Po mėnesio baklažanai bus tinkami valgyti.
Atsiliepimai